Η Σαντορίνη είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά του κόσμου, από αυτά που οι περισσότεροι τουρίστες του εξωτερικού το ονειρεύονται ως ταξίδι ζωής.
Η Οία είναι παγκοσμίως γνωστή για το μαγικό της ηλιοβασίλεμα, ένας από τους πλέον φωτογραφημένους τόπους της Ελλάδας και έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης με τους άπειρους τρούλους που εμφανίζονται σε κάθε γωνιά.
Η Θήρα ή τα Φηρά, η πρωτεύουσα της Σαντορίνης, φόρεσαν τα λευκά τους και σκαρφάλωσαν στον γκρεμό, για να προκαλέσουν το θαυμασμό κάθε επισκέπτη. Η μοναδική τους θέση στην καλντέρα προσφέρει συγκλονιστική θέα στη Νέα και την Παλιά Καμένη.
Το Ημεροβίγλι καταλαμβάνει την πιο προνομιακή θέση και διαθέτει την πιο συγκλονιστική θέα στην καλντέρα και τη Θηρασιά, με πολυτελέστατα ξενοδοχεία και ένα «φυσικό μπαλκόνι» στην καλντέρα με σούπερ χαλαρωτικό τοπίο.
Το Ακρωτήρι αποτελεί τη σπουδαιότερη αρχαιολογική ανακάλυψη της Ανατολικής Μεσογείου. Η Κόκκινη Παραλία είναι ξακουστή στα πέρατα του κόσμου, η πιο δημοφιλής μεταξύ των παραλιών του νησιού και βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σαντορίνης, στην περιοχή του Ακρωτηρίου.
Η παραλία στο Καμάρι είναι μια από τις δημοφιλέστερες της Σαντορίνης. Μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό στην ανατολική ακτή του νησιού και μαζί με την παραλία της Περίσσας συγκεντρώνει κάθε καλοκαίρι τον περισσότερο κόσμο. Διαθέτει ψιλή μαύρη άμμο και λέγεται συχνά Μαύρη Παραλία.
Κόκκινη Παραλία με κόκκινα, εντυπωσιακά βράχια, κόκκινη άμμο και μια θάλασσα βαθιά μπλε, που αντικατοπτρίζει κι αυτή το τόσο έντονο κόκκινο. Με ομπρέλες και ξαπλώστρες σε όλο το μήκος της ακτής και λίγα ελεύθερα σημεία. Εδώ, επιτρέπεται και ο γυμνισμός.
Ότι και να γράψω, δεν είναι αρκετό για να περιγράψω ένα μαγευτικό νησί όπως η Σαντορίνη! Υπόσχομαι να επανέλθω με νέο άρθρο και να συμπληρώσω ότι μπορώ για τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό της Ελλάδας!

Πηγές
σαντορινη.com travelstyle blog.terrabook maxmag.gr-cruises