Advertisements

Η Θάσος είναι νησί της Μακεδονίας, βρίσκεται στο βόρειο Αιγαίο πέλαγος και απέχει λίγα χιλιόμετρα από την Καβάλα αποτελώντας το βορειότερο ελληνικό νησί. Είναι γνωστή επίσης ως και το σμαράγδι του Αιγαίου. Μια απόσταση 18 ναυτικών μιλίων τη χωρίζει από την Καβάλα και μόλις 6 μίλια από την Κεραμωτή και το Αεροδρόμιο της Καβάλας.
Η Θάσος είναι ένα καταπράσινο νησί με υπέροχες παραλίες και συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα.

Πως να πάτε.
Ταξιδέψτε οδικώς προς Καβάλα! Η σύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική Ελλάδα γίνεται από τη Καβάλα με τον Πρίνο και από την Κεραμωτή με τον Λιμένα. Το ταξίδι με το φέρυ από Καβάλα διαρκεί 75 λεπτά και από τη Κεραμωτή 35 λεπτά.



Booking.com

Που να πάτε για κολύμπι.
Χρυσή Αμμουδιά Η ακτή στη Χρυσή Αμμουδιά είναι βραβευμένη με μπλε σημαία τόσο για την καθαρότητα των νερών της όσο και για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στους επισκέπτες της. Η πολύ δημοφιλής παραλία είναι οργανωμένη, με εύκολη πρόσβαση και στάθμευση
Παράδεισος Τόση είναι η ομορφιά του πυκνού δάσους της περιοχής, η ξανθιά λάμψη της χρυσής αμμουδιάς και η τροπική, γαλάζια μέθη των κρυστάλλινων νερών, που η παραλία πήρε το όνομα που της ταιριάζει: «Παράδεισος».
Αλυκή Οι δυο κόλποι στην Αλυκή αποτελούν φυσικό αγκυροβόλιο για μικρά αλιευτικά, γεγονός που παρέχει ασύγκριτο γραφικό χρώμα στην περιοχή, ενώ η πυκνή βλάστηση και η γενικότερη μορφολογία της τοποθεσίας προσφέρουν το τέλειο σκηνικό για μοναδικές πεζοπορίες.
Γκιόλα Η Γκιόλα πρόκειται για μια φυσική, βραχώδη πισίνα στην περιοχή Αστρίς, στα νότια της Θάσου, σε απόσταση 40 χλμ από το Λιμένα. Τα πέτρινα τείχη που την περιστοιχίζουν φτάνουν σε ύψος 8 μέτρων και πολλοί κολυμβητές επιλέγουν να βουτήξουν από ψηλά, κατευθείαν στα σμαραγδένια νερά της Γκιόλας.
Σαλιάρα Το εκτυφλωτικό άσπρο και οι αμέτρητες, σαγηνευτικές αποχρώσεις του γαλάζιου σ’ αυτήν την οργανωμένη παραλία θα κυριαρχούν για καιρό στις αναμνήσεις σας. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά της καθιστούν την ακτή στη Σαλιάρα ιδιαίτερα δημοφιλή, τα τελευταία χρόνια.


Που να μείνετε
Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο της Booking και βρείτε προσφορές διαμονής, σε ὀλο το νησί της Θάσου.


Booking.com


Τι νακάνετε.
Θαλάσσια Σπορ Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον θαλάσσιο αθλητισμό. Οι εκπαιδευτές είναι έμπειροι και καλύπτουν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας. Μπορείτε να δοκιμάσετε θαλάσσιο σκι, ιπτάμενο αλεξίπτωτο, κατάδυση και πολλά άλλα διασκεδαστικά αθλήματα.
Ιππασία Μπορείτε να απολαύσετε μία βόλτα με άλογα των ιππικών συλλόγων της Θάσου. Ιππασία μπορούν να κάνουν ακόμη και μικρά παιδιά υπό την επίβλεψη έμπειρων εκπαιδευτών.
Ο γύρος της Θάσου Ο κύριος οδικός άξονας της Θάσου καλύπτει τις ακτές του νησιού και ενώνει όλα τα παράκτια χωριά. Έτσι μπορείτε να επισκεφθείτε όλες τις παραλίες του νησιού. Η περίμετρος είναι περίπου 100χλμ. Ο γύρος του νησιού μπορεί να γίνει οδικώς με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα και από τη θάλασσα με σκάφος ή τουριστικό καραβάκι.
Πεζοπορία Στην Θάσο δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι ορεινές διαδρομές.
Διαδρομές Πεζοπορίας Θάσου
• Παναγία-Λιμένας: 11χλμ 3ώρες
• Παναγία-Ποταμιά: 6χλμ 2ώρες
• Ποταμιά – Υψάριο:10χλμ 5ώρες. κορυφή 1206μ
• Θυμωνιά, Αρχάγγελος – Θεολόγος: 15χλμ 5 ώρες
• Αστρίς-Γκιόλα: 2 χλμ
• Καζαβίτι – Ιερά μονή Αγίου Παντελεήμονα: 6χλμ 2 ώρες
• Μαριές – Λίμνη
• Διπόταμος – Καστρί
• Λιμένας – Χρυσή Αμμουδιά από Βάθυ: 13χλμ
• Ποτός – Θεολόγος: 10 χλμ
• Θεολόγος – Κάστρο: 6χλμ
• Μαριές – Σκάλα Μαριών
• Παναγία – Χρυσή αμμουδιά
• Χρυσή αμμουδιά – Σκάλα Ποταμιάς
Στις διαδρομές αυτές υπάρχει κίνδυνος από έντομα και φίδια. Μην επιχειρήσετε να ανάψετε φωτιά και μην καπνίζετε στην διαδρομή. Φορέστε άνετα παπούτσια, προμηθευτείτε νερό, ξηρά τροφή, αντηλιακό, καπέλο και γυαλιά.


Booking.com


Ποδηλασία Η Θάσος είναι ιδανική για ποδηλασία. Δεν χρειάζεται να έχετε δικό σας ποδήλατο καθώς μπορείτε να νοικιάσετε. Με αυτό μπορείτε να κινηθείτε στα χωριά και να φτάσετε σε κάποια παραλία. Κάθε χρόνο συνήθως στις αρχές Μαΐου διοργανώνονται αγώνες ορεινής ποδηλασίας MTB. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για τη συμμετοχή αλλά πρέπει να καταβάλετε μικρό χρηματικό ποσό.
Jeep Σαφάρι 4×4 Οδηγείστε σε χωμάτινες διαδρομές στην ορεινή Θάσο με ένα τετρακίνητο όχημα! Απολαύστε τη φύση και το υπέροχο πευκοδάσος, οδηγείστε προς το χωριό Κάστρο ή κατακτήστε τη κορυφή του νησιού το Υψάριο.
Ψάρεμα Μπορείτε να ψαρέψετε με καλάμι ή πετονιά σε όλες τις ακτές του νησιού. Θα συναντήσετε πολλούς ερασιτέχνες ψαράδες με το καλάμι τους να ψαρεύουν στο λιμάνι, στα βράχια, και στις αμμουδερές παραλίες. Διαδεδομένο είναι και το ψαροντούφεκο στη Θάσο. Μπορείτε να ψαρέψετε με το ψαροντούφεκο σας στα βράχια στην άκρη κάθε παραλίας. Συνιστάται όμως ιδιαίτερη προσοχή στους κολυμβητές καθώς και απαραίτητη είναι η χρήση της σημαδούρας.

Ότι και να επιλέξετε να κάνετε, όπου και να μείνετε, σας ευχόμαστε καλή διαμονή και καλή ξεκούραση!

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!